Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Debatpilotuddannelse


Dato og tid

Tirsdag d. 15. juni 2021 kl. 09:00 til Onsdag d. 16. juni 2021 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 15. juni 2021 kl. 09:00

Sted

Sonnerupgaard Gods, Tølløsevej 53, 4330 Hvalsø Sonnerupgaard Gods
Tølløsevej 53
4330 Hvalsø

Debatpilotuddannelse


Arrangementsbeskrivelse

Bliv debatpilot
- og bidrag til en bedre offentlig debat

Frirummet åbner nu for tilmelding til debatpilotuddannelsen og tilbyder alle, der er interesseret i demokrati, politik og offentlig samtale, at blive uddannet til at kunne facilitere Frirumsdebatten.

Frirumsdebatten er udviklet på baggrund af et ønske om at styrke den offentlige samtale og gennem diskussion og debat øge forståelsen for, at andre kan mene noget andet end “mig”. En Frirumsdebat tager konflikten og dens dilemmaer alvorligt, men udråber ikke vindere og tabere. Den giver derimod plads til nuancer og tvivl og gør os klogere. Frirumsdebatter står derfor i kontrast til den form for konfliktunderholdning, som vi alt for ofte oplever i mediernes traditionelle debatter, hvor fokus er selve konflikten og ikke de holdningsforskelle, som ligger bag den. Udgangspunktet er, at den offentlige debat først og fremmest skal gøre debattører såvel som deltagere klogere på problemstillingerne – ikke puste til polariseringstendenser.

Som debatpilot lærer du at udvikle, arrangere og facilitere Frirumsdebatten. Du lærer om baggrunden for debatformen, og vi går i dybden med de enkelte elementer, som indgår i debatten fx konflikt, tvivl og det personlige spørgsmål. Gennem konkrete eksempler analyserer og diskuterer vi udfordringer i og omkring den offentlige samtale.

Debatpilotuddannelsen foregår som et todages seminarophold med undervisning i blandt andet konfliktanalyse, spørgeteknikker, debatstyring, kunsten at afbryde respektfuldt, opsummering mv. Sideløbende vil du få hjælp til at idéudvikle din egen debat, som du efterfølgende selv kan arrangere og facilitere.

Du vil blive undervist af Frirummets projektleder og tidligere folketingsmedlem, Marlene Borst Hansen, og journalist og forfatter, Anders Stahlschmidt. Begge har været drivende kræfter i udviklingen af Frirumsdebatten.

Du kan læse mere om Frirummet her: www.frirummet.org

 

 

    

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Frirummet
Tlf: +45 50560010
marlene@frirummet.org

Kontaktinformationer til arrangør

Frirummet
Tlf: +45 50560010
marlene@frirummet.org