Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Pædagogisk praksis i et interkulturelt læringsmiljø: Det mellemfolkelige møde


Dato og tid

Onsdag d. 6. september 2017 kl. 10:00 til torsdag d. 7. september 2017 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 20. august 2017 kl. 15:00

Sted

Brogården, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart | Brogården
Abelonelundvej 40, Strib
5500 Middelfart |

Pædagogisk praksis i et interkulturelt læringsmiljø: Det mellemfolkelige møde


Arrangementsbeskrivelse



Pædagogisk praksis i et interkulturelt læringsmiljø: Det mellemfolkelige møde


Programmet byder på oplæg med Ulla Ambrosius Madsen (RUC), Iben Jensen (AAU) og initiativet Rapolitics, samt inspirationsoplæg og gruppearbejde med andre højskolelærere. Derudover vil der være rig mulighed for – i programpunkterne eller over et glas rødvin om aftenen – at erfaringsudveksle og skabe netværk og nyt samarbejde på tværs af højskolerne.

Formålet med seminaret er at skærpe den pædagogiske praksis omkring det mellemfolkelige møde og sætte fokus på højskolernes potentiale for at udvikle en bred global forståelse og interkulturelle kompetencer hos eleverne.  

Download hele programmet her.


Baggrund og formål

Det mellemfolkelige møde har altid været et væsentligt omdrejningspunkt i folkehøjskolens pædagogik. Dette møde finder sted, når mennesker fra hele verden mødes på folkehøjskolen. Både internationale elever, flygtninge på folkehøjskole og højskoleelever med anden etnisk herkomst end dansk er med til at skabe et mangfoldigt og internationalt læringsrum på folkehøjskolerne. Mødet finder ligeledes sted, når folkehøjskolerne rejser ud i verden på studieture og gennem deres internationale forbindelser samarbejder med frie skoler og civilsamfundsorganisationer i hele verden.  

Seminaret skal bidrage til at:

  • Folkehøjskolens lærere skal klædes på til at løfte den store opgave, det er at give højskoleelever en kritisk forståelse, færdigheder og værdier, der sætter dem i stand til at føre et meningsfuldt liv i en foranderlig og kompleks verden.
  • Arbejdet med at udfolde og beskrive den pædagogiske praksis omkring det mellemfolkelige møde og internationale læringsrum er styrket.
  • Netværket af medarbejdere med interesse for det globale er blevet styrket.


Kontakt


Sara Skovborg Mortensen, international konsulent,  sam@ffd.dk - M: 2119 2882 og Mette Kylsø, projektmedarbejder, mk@ffd.dk - M: 2218 8825

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >