Indlæser
Køkkenkursus
Dato og tid
Tirsdag d. 22. januar 2019 kl. 09:00 til onsdag d. 23. januar 2019 kl. 16:00
Tilmeldingsfrist
Mandag d. 21. januar 2019 kl. 15:00
Sted
Odder Højskole,
Rørthvej 34A,
8300 Odder
Odder Højskole
Rørthvej 34A
8300 Odder
Køkkenkursus
Arrangementsbeskrivelse
På køkkenkurset sættes der fokus på, hvad der er det helt særlige ved højskolekøkkenet. Hvordan får vi højskolen ind i køkkenet og køkkenet ind i højskolen?
Vi ser også nærmere på, hvordan vi løfter opgaverne med elevernes diæter, og endelig vender vi køkkenets ansvar, når det kommer til højskolernes indsats for bæredygtighed og væredygtighed.
Undervisningen bliver en kombination mellem inspirerende foredrag og praktisk erfaringsudveksling.
Program
Tirsdag den 22.01
9:30 - 10: Ankomst
10:00 Velkomst ved Hanne Krogh, Køkkenleder og underviser på Odder Højskole og ved Søren Winther Larsen, Forstander Odder Højskole. Efterfulgt af rundvisning på skolen.
11:30 Frokost
12:45 Lone Vitus oplæg, dialog og debat.
Emne: Om at favne verden og os selv bæredygtigt og væredygtigt. Herefter debat/dialog/refleksion om bordet og med hænderne på maden i selskab med Lone Vitus. Lone Vitus driver et lille øko-landbrug nær Horsens og blogger og skriver Lmed en klar røst i debatten om bæredygtighed, økologi og landbrug.
16:00 Afsted til hotellet og indkvartering
17:00 Menings-match-spil og æblevin, ved Jakob Hvenegaard, FFD
Vi sætter med spillet fokus på vores arbejde, både det der står i stillingsbeskrivelsen, og det der ikke er beskrevet.
18.30 Aftensmad
19:30 Sangaften med Helene og Thomas, musiklærere på Odder Højskole
20:30 endnu mere samvær
Onsdag den 23.01
8:00 Spadsertur til Økologiens have, hvor vi laver vores egen morgenmad over bål.
9:30 Odder højskole og eleverne. Dialog og diæter. ved Therese Ryts, daglig leder af køkkenet og Hanne Krogh. Herefter erfaringsudveksling os alle imellem
12:30-14:30 Liv Juncker Harsløf, Ubberup Højskole. Sundhed, hvad er det? Er du, hvad du spiser? Liv underviser på Ubberup Højskole både praktisk og teoretisk i hvordan man spiser sundt og varieret, og hun hjælper ved individuelle ernæringssamtaler med at lægge kostplaner for den enkelte elev.
14:30 Afslutning og tak for denne gang
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >