Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Regionalt aftenmøde – Kollegial sparring til DIN undervisning om bæredygtighed.


Dato og tid

Onsdag d. 15. maj 2019 kl. 18:30 til 20:30

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 10. maj 2019 kl. 12:00

Sted

Mariager Højskole, Hjulhusvej 12B, 9550 Mariager Mariager Højskole
Hjulhusvej 12B
9550 Mariager

Regionalt aftenmøde – Kollegial sparring til DIN undervisning om bæredygtighed.


Arrangementsbeskrivelse

Mød op og forbered din undervisning til næste semester

Har du brug for ny inspiration til undervisning, nye projekter eller temadage, under overskriften bæredygtighed? Er du interesseret i at opstarte et fag med Verdensmålene som omdrejningspunkt? Er du blot nysgerrig på konkrete ideer?

I disse år er højskolernes fokus på bæredygtighed steget markant, fordi ungdommens interesse er steget og vil stige yderligere. Som underviser kan det være svært at følge med. Vores viden om løsninger og klodens tilstand er i konstant forandring, og derfor bliver mulighederne for handling hele tiden flere. Som travl underviser kan det være svært at følge med, finde tiden til at forny sig og til at hente ny inspiration. Begrebet bæredygtighed kan inddrages på mange forskellige muligheder, alt efter hvilken højskole man arbejder på, hvem man er og hvad man underviser i. Mulighederne er mange og paletten er stor; Naturoplevelser på et løbefag, spil og leg om verdensmål, bæredygtig brænding i keramik, DIY-kompostbeholdere i havefag osv. Og vi er allerede stødt på spændende projekter indenfor arkitektur, idræt, litteratur, debat og politik, byggeri, tekstil og design og meget andet.

Onsdag d. 15/5 mødes vi på Mariager Højskole til et lille uformelt aftenmøde i din region der sætter fokus på dette. Mødet er tænkt som kollegial sparring blandt regionens højskolelærere, der allerede underviser eller blandt dem der har lyst til at starte op.

Alle de deltagere der har lyst, får 8 – 10 minutter til at fortælle om ét konkret projekt eller undervisningsforløb de selv har afviklet. Resten lytter på og lader sig inspirere. Efterfølgende vil der være mulighed for sparring og spørgsmål. Alt har interesse: Morgensamlinger, temadage eller mindre forløb. Til sidst vil Stig skov Mortensen, Pædagogisk konsulent, FFD, pakke hele forløbet ind i nogle pædagogiske overvejelser. 

Mødet henvender sig til:

  • Alle undervisere der på én eller anden måde arbejder med bæredygtighed i deres undervisning. Det kan være som mindre nedslag og i fag med bæredygtighed som hovedfokus.
  • Alle undervisere der godt kunne tænke sin at inddrage bæredygtighed i større udstrækning men mangler viden og inspiration.

Anden info:

  • Der vil være aftensmad kl 18.00 og mødet ligger fra 18.30 – 20.30
  • Mødet og eventuel aftensmad er gratis
  • De bedste idéer fra alle fire regionale møder vil blive renskrevet og lagt på FFDs hjemmeside til inspiration

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 3336 4040
kontor@ffd.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 3336 4040
kontor@ffd.dk