Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Dialogmøde for vejledere - Jylland Aflyst


Dato og tid

Torsdag d. 26. marts 2020 kl. 09:00 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 8. marts 2020 kl. 12:00

Sted

Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle Vejle Idrætshøjskole
Ørnebjergvej 28
7100 Vejle

Dialogmøde for vejledere - Jylland Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Dialogmøde for vejledere - Vejle d. 26. marts 2020

Højskolerne inviterer endnu engang vejledere fra den brede vejledningsverden til en temadag med fokus på dialog og erfaringsudveksling.

Tema: En presset ungdom?
Mistrivsel blandt unge. Præstationskultur. Ensomhed. Stress og forventningspres. Perfektion. Uoverskuelige valg.
 Bekymringer om fremtiden.

De beskrivelser, der i løbet af de seneste par år har knyttet sig til unge og deres trivsel, vidner om, at der er noget på færde – nogle forandringer, der ikke ligefrem går i en ønsket retning. Flere og flere undersøgelser, indsatser og ungefortællinger peger på, at et stigende antal unge oplever mistrivsel af forskellig karakter, og det er særligt den psykiske mistrivsel, der er fremtrædende.

Unges trivsel er i fokus fra flere forskellige vinkler, både politisk i uddannelsessystemet, men også i høj grad hos de unge selv. I vejledningen møder man unge, der ikke føler, at de slår til. Unge, der vakler, men alligevel lige formår at stå på benene. Spørgsmålet er, hvordan man i en vejledningssammenhæng kan forstå de unges situation og ikke mindst: Hvordan kan vi hjælpe dem med at finde veje i en hverdag, der opleves som presset og uoverskuelig?Program og indhold

På dette års dialogmøde vil vi stille skarpt på, hvad der er på spil for unge i dag og se nærmere på nogle nye undersøgelser om unges trivsel. Vi skal også have perspektiver fra de unge selv, og se nærmere på hvordan man i vejledningssammenhæng kan imødekomme og arbejde med unge, der oplever mistrivsel og pres. Foruden debat og erfaringsudveklsing, vil der også være indspark fra Center for Ungdomsforskning og en række eksperter. 

Se det foreløbige program her

Pris
Dialogmødet er gratis for ansatte på højskoler, da arrangementet er støttet af foreningens midler. For øvrige deltagere dækker prisen lokaler og forplejning.

Hvad er Dialogmøderne?
Dialogmøderne er regionale møder henvendt til vejledere fra højskoler, videregående uddannelser, Studievalg, Ungdommens Uddannelsesvejledning, ungdomsuddannelser m.fl. Med udgangspunkt i et bredt tema vil der blive lagt op til debat og erfaringsudveksling på tværs af vejledningsinstanser, for at styrke samarbejde og understøtte gode overgange for unge i det danske uddannelsessystem.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Mette Kylsø
Tlf: +45 2218 8825
mk@ffd.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Mette Kylsø
Tlf: +45 2218 8825
mk@ffd.dk