Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Højskolernes Topmøde 2020 - Bevægelsens unge stemmer


Dato og tid

Fredag d. 28. februar 2020 kl. 16:30 til Søndag d. 1. marts 2020 kl. 12:30

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 17. februar 2020 kl. 10:00

Sted

Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling Brandbjerg Højskole
Brandbjergvej 12
7300 Jelling

Højskolernes Topmøde 2020 - Bevægelsens unge stemmer


Arrangementsbeskrivelse

Er du tidligere højskoleelev? Vil du være med til at skabe højskolestemning i nye sammenhænge. Og har du lyst til at tilbringe en weekend på bedste højskolemanér? Så er Højskolernes Topmøde måske noget for dig!

Hvad sker der på Højskolernes Topmøde?

På Højskolernes Topmøde skal vi udover at have en weekend fyldt med højskolesang, fællesspisning, teambuilding og fest, sammen finde nye måder at skabe højskolestemning i resten af samfundet. På weekenden skal du deltage i et spor, hvor du sammen med andre tidligere højskoleelever skal planlægge og senere på året afvikle en aktivitet, som på den ene eller anden måde har med højskoler at gøre. Vi vil i løbet af weekenden ruste dig til at udvikle projekter og afholde events. Vigtigst af alt er, at du har lyst til at møde andre tidligere højskoleelever og i fællesskab planlægge jeres event/aktivitet – så vi får spredt højskolens værdier til resten af samfundet. Som deltager bliver du en del af Højskolernes ambassadørnetværk, som er et netværk af tidligere højskoleelever, der ønsker at sikre, at højskolestemningen også når resten Danmarks befolkning gennem forskellige events og aktiviteter.

Spor 

DEBAT PÅ FOLKEMØDET – Vær med til at sætte fokus på unges demokratiske deltagelse ved at arrangere en debat på folkemødet, og ved at få styrket din egen deltagelse i debatter. Dette spor kræver, at du kan deltage på Folkemødet d. 11-14 juni 2020.

PRIDE – Vil du kæmpe for mangfoldighed i København og/eller Århus ved at arrangere pride parade og arrangementer i pride week. Dette spor kræver, at du enten kan deltage i priden i Aarhus (6. juni) eller København(18.-23. august).

UNGDOMSØEN – Bliv højskolernes kontakt til Ungdomsøen, og vær med til at indrette højskolernes rum på Ungdomsøen, som skal kulminere i et arrangement under overskriften ”Det gode ungdomsliv”. Dette spor kræver, at du har mulighed for at tage til Ungdomsøen 2-3 gange i løbet af 2020. Læs mere om, hvad Ungdomsøen er, her: https://ungdomsoen.dk/ungdomsoeen/

FÆLLESSANG – Vær med til at arrangere fællessangsarrangementer f.eks. på festivaler, folkemøder, i kulturhuse etc.

KOMMUNIKATION - Vil du være med til at gøre Højskolernes og især de unges stemmer gældende før, under og efter Folkemødet på Bornholm? Vær med til at udtænke et kommunikationskoncept for Højskolerne på Folkemødet, og vær med til at lave interviews, fotografere og producere videoindhold til vores sociale medier.

KLIMA OG BÆREDYGTIGHED - Vær med til at sætte fokus på klima og bæredygtighed ved at reflektere og diskutere klima og bæredygtighed. Sammen udvikler vi ideer til en aktivitet/event/happening som vi udfører sammen i 2020

Hvem kan deltage?

Tidligere højskoleelever fra landets højskoler kan deltage på Højskolernes topmøde. Der er som udgangspunkt plads til 5 repræsentanter fra hver højskole. 

Vi vil gerne vide lidt om dig og din motivation for at deltage, og du må derfor rigtig gerne svare fyldestgørende på, hvorfor du gerne vil deltage på Højskolernes Topmøde ved tilmelding.

Du er ambassadør, så længe du har lyst og tid, men vi forventer, at du deltager aktivt i afviklingen af den aktivitet, som dit spor planlægger på Topmødet.

Pris: Gratis! Du skal kun betale for din egen transport, samt drikkevarer til festen.  Vi betaler for ophold og forplejning. Der er dog et No-Show Fee på 500 kr., hvis du melder fra senere end d. 16. februar, eller hvis du ikke dukker op til arrangementet.

Program:

Fredag

16.30-17.30: Ankomst og check-in

17.30 Aftensmad

18.30 Velkomst og introduktion til Topmødet og Ambassadørnetværket

19.15 Opstart af spor: Velkomst, formål og program for sporet

21.15 Teambuilding og hygge

Lørdag

7.30 Morgenmad

8.15 Morgensamling

9.15 Sporarbejde

12.00 Frokost

13.00 Workshops

15.00 Kaffepause

15.30 Sporarbejde

18.00 Pause – og gør dig klar til fest!

19.00 Festmiddag efterfulgt af højskolefest

Søndag

8.30 Morgenmad

9.00 Fælles oprydning

9.30 Morgensamling og evaluering

10.00 Sporarbejde afsluttes

11.30 Farvel og tak m. sandwich

Vi håber at se dig på Højskolernes Topmøde og i Ambassadørnetværket efterfølgende!
For spørgsmål er du velkommen til at skrive til Matthew på md@ffd.dk


Download program til print.

Læs mere om ambassadørnetværket.

Hvis du vil have flere nyheder fra højskoleverdenen, så tilmeld dig vores nyhedsbreve

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 22256821
md@ffd.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 22256821
md@ffd.dk