Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Den nye højskolesangbog Aflyst


Dato og tid

Mandag d. 11. oktober 2021 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 3. oktober 2021 kl. 15:00

Sted

Brogården, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart | Brogården
Abelonelundvej 40, Strib
5500 Middelfart |

Den nye højskolesangbog Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Forlaget Højskolerne står bag denne kursusdag, der inviterer inden for i maskinrummet bag den nye højskolesangbog. Kurset henvender sig til alle lærere og ledere i de frie skoler, der er interesserede i den kulturformidling, der knytter sig til brugen af Højskolesangbogen med unge mennesker. 

Kom og syng med dine kollegaer og hør om de overvejelser, der ligger bag udvælgelsen af nye sange. Bliv klog på nogle af de spørgsmål du måtte have i forbindelse med udvalgets arbejde med kurateringen af indholdet – og deltag, fordi du simpelthen bare har lyst til at lære flere af de nye sange at kende som et godt afsæt for dit eget arbejde med formidlingen på din skole.

Kursusleder: Rasmus Skov Borring, redaktør og pianist

Medvirkende:

  • Mette Sanggaard, forstander på Ollerup Efterskole – Sang og Musik. Medlem af sangbogsudvalget bag den nye højskolesangbog
  • Jesper Moesbøl, redaktør Sanghåndbogen
  • Marianne Søgaard, komponist og højskolelærer på Silkeborg Højskole

Program for dagen

09.00             Ankomst, frisk frugt, morgenbrød og kaffe

10.00             Velkomst og introduktion v. Rasmus Skov Borring

10.30             Den nye højskolesangbog v. Mette Sanggaard

Den første Højskolesangbog udkom i 1894 og er en af de bedst sælgende bøger i Danmark nogensinde. I november 2020 udkom den 19. udgave af Højskolesangbogen med i alt 601 sange. Heraf er 151 nye sange, mens 122 sange har forladt bogen. Mød en af udvalgsmedlemmerne, der vil fortælle om den treårige proces der ligger bag tilblivelsen af den nye udgave. Vi synger undervejs.

12.00             Frokost

13.00             Sanghåndbogen v. Jesper Moesbøl

Sanghåndbogen er en bog med baggrundsartikler om alle sangene i Højskolesangbogen. Indholdet er både tilgængeligt i fysisk og digital form og er tænkt som et væsentligt værktøj som hjælp til formidling af sangene – som inspiration til fx oplæg og morgensamlinger. Mød redaktøren bag udgivelsen, som vil fortælle om tilblivelsen af artikler fra de mange skribenter, der har bidraget. Vi synger undervejs.

14.00             Kaffepause

14.30             Høj- og efterskolernes store fælleskor v. Marianne Søgaard

Mød en af de nye bidragsydere i Højskolesangbogen. Denne programdel skal få taget til at løfte sig, når vi runder dagen af med flerstemmig sang. Vi synger et par af de nye sange – bl.a. fra komponistens egen hånd.

15.30             Opsamling v. Rasmus Skov Borring

16.00             Tak for i dag!

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >