Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Kunstlærernetværk 2018


Dato og tid

Torsdag d. 15. marts 2018 kl. 11:00 til fredag d. 16. marts 2018 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 14. marts 2018 kl. 10:00

Sted

Egmont Højskolen, Villavej 25, Hou, 8300 Odder Egmont Højskolen
Villavej 25, Hou
8300 Odder

Kunstlærernetværk 2018


Arrangementsbeskrivelse

Velkommen til det femte kunstlærermøde. Denne gang præsenteres vi for begrebet “Væredygtighed”, som vi selv bliver inviteret med til at definere. Der bliver anledning til selvrefleksion og gode diskussioner, som vi tager med hinanden - inden vi tager dem med eleverne i undervisningen.

PROGRAM Hent programmet

Torsdag 15. marts

11.00 Ankomst/indkvartering i Søsportscenterets feriehuse

11.30 Rundvisning

12.30 Frokost

13.30 “Væredygtighed - sæt din selvforståelse på spil”. Foredrag og workshop v. Christian Dietrichsen, foredragsholder

17.30 “Kunst-/designfag på Egmont Højskolen”, oplæg v. Camilla With Aasager, Egmont Højskolen

18.00 Aftensmad

19.30 “Des mere stakkarle hades des flere bliver der”, Fortælling om Jørn Bies 80 kvm store maleri v. Hans Otto Lunde, Egmont Højskole

20.30 “Væredygtighedsspillet” Kaffe/the vin/snack

Fredag 16. marts

8.00 Morgenmad

8.30 “Netværk - NQ og formål, Oplæg v. Camilla With Aasager, Egmont Højskole

10.00 “Det visuelles kraft”, foredrag og workshop v. Marlene Ahlgreen, Erhvervsakademi Århus

12.30 Frokost

14.00 “Kunstlærernetværket i perspektiv”, oplæg v. Camilla With Aasager og fælles afslutning

16.00 Afrejse

Om Programmet
Kunstlærermødet og debatten skydes i gang af Christian Dietrichsen, som er initiativtager til foreningen Rethink Human Being og en af ophavsmændene bag begrebet Væredygtighed. Christian er i udgangspunktet musiker og har langsomt men sikkert bevæget sig ud på en tværfaglig rejse som kreativist, aktivist og iværksætter på tværs af kunstarter. Christian lægger ud med et både grænseudfordrende og rammesættende oplæg. Derefter kaster vi os ud i en (selv)refleksiv og kunstnerisk skabelsesproces med udgangspunkt i begrebet Væredygtighed. Vi kommer også omkring implementering af væredygtighed i undervisningen. Fredag får vi besøg af Marlene Ahlgreen, Cand.mag. i kunsthistorie og multimedier, illustrator, lektor og underviser i design og grafisk facilitering på Erhvervsakademi Århus. Marlene vil gøre os klogere på, hvordan og hvorfor visualiseringer påvirker menneskers følelser og forståelse af verden. Og hvordan et komplekst tekstuelt budskab kan ’oversættes’ til et billedunivers. Marlene siger selv: “Jeg har en stor passion for at kommunikere et budskab visuelt og særligt dykket ned i emner som farver, typografi, ansigtet som motiv, storyboarding og datavisualisering”.

I kan forvente at få en god portion input og inspiration med hjem til jeres undervisning. Vi forventer også, at vi får styrket og målrettet netværket og dermed kommer hjem med flere idéer til, hvad vi fremadrettet kan og vil bruge kunstlærer-netværket til - i anledningen af, at netværket har 5. års jubilæum.


Lidt om oplægsholderne: 

Christian Dietrichsen, musiker, multikreativist, foredragsholder mm. initiativtager og projektleder af Rethink Human Being, percussionist i orkesteret AddisAbabaBand, Idemand/vært/ medtilrettelægger/ komponist på DR2 programmet ”Manden der ville melde sig ud”, værket ”Kan man eje noget”, som en del af kunstnergruppen Hr. Værk (2011), Skabelsen af Aquasonic – en musikalsk undervandsforestilling (2010-12), etc.

Marlene Ahlgreen, Cand.mag. i kunsthistorie og multimedier, illustrator, lektor og underviser i design og grafisk facilitering på Erhvervsakademi Århus, forfatter til bogen "Character, Design and Branding", projektleder på 2 årigt forskningsprojektet “Karakterdesign i branding”. http://www.eaviden.dk/project/karakterdesign-i-branding/ - https://characterdesignandbranding.wordpress.com/

Hans Otto Lunde, uddannet folkeskolelærer, højskolelærer på Egmont højskolen, vil fortælle om Egmont Højskolens 80 kvm store maleri af Jørn Bie: “Des mere stakkarle hades des flere bliver der”, som er en central del af udsmykningen i byggeriet af højskolens svømmehal, Vandhalla, 2013.

Camilla With Aasager, keramisk formgiver fra Designskolen Kolding, højskolelærer på Egmont Højskolen vil fortælle om det særlige ved Kunst/design-undervisningen på Egmont Højskolen.


Kurset har et omfang på 12 timer.

Spørgsmål om programmet kan rettes til Camilla With Aasager cw@egmont-hs.dk, øvrige spørgsmål kan rettes til Jakob Hvenegaard, jha@ffd.dk

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >