Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Dialogmøde for vejledere - Sjælland


Dato og tid

Torsdag d. 17. marts 2022 kl. 09:30 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 16. marts 2022 kl. 20:00

Sted

Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Vartov
Farvergade 27
1463 København K

Dialogmøde for vejledere - Sjælland


Kollektiv vejledning – nye perspektiver

OBS: Arrangmentet afholdes på Vartov i Store sal, Farvergade 27, 1463 København K.

Kollektiv vejledning er et ikke nyt fænomen i vejledningssammenhænge. Tværtimod praktiseres den kollektivt organiserede vejledning, hvor flere er tilstede omkring vejledningen, vidt og bredt -  nogle steder fordi det er det, der er muligt eller krævet, og andre steder fordi det aktivt tilvælges. Nogle steder som gruppevejledning eller som vejledning i fællesskaber, andre som vejledning for klasser eller hold.

Men hvordan skabes den gode kollektive vejledning? Hvilke aktuelle vilkår, indspark og initiativer har betydning? Disse spørgsmål tager vi fat på på årets dialogmøde for vejledere fra den brede vejledningssektor.

Genetablering af fællesskaber
Under coronanedlukningen peger flere undersøgelser på, at unges trivsel er blevet forværret, og isoleringen har haft betydelig indvirkning på, hvordan man træder ind i og agerer i et fællesskab. Professor og ungdomsforsker, Noemi Katznelson, har for nyligt peget på nødvendigheden af at have øje for at genetablere gode og stærke fællesskaber i en fagprofessionel ramme, da arven fra nedlukningsperioden betyder, at unge kan have svært ved at bevare motivationen og finde ind i fællesskaberne selv. I en vejledningssammenhæng kan dette også have betydning for, hvordan man deltager - om om man overhovedet deltager - i en vejlening, hvor flere er til stede.

Program
På årets dialogmøde skal vi derfor se nærmere på egen praksis, og undersøge hvordan vi skaber gode rammer for den kollektive vejledning og de vejledtes deltagelse. Der vil være en række indspark, som forhåbentlig kan bidrage til inspiration og relfeksion over egen praksis. Vi skal bl.a. se nærmere på, hvordan man fokuserer på den enkelte blandt flere, hvordan man kan skabe et trygt fællesskab og et godt udgangspunkt for vejledningen f.eks. gennem små lege og øvelser. Vi får også besøg fra Center for Ungdomsforskning, der vil give et indblik i et nyt forskningsprojekt om unges relationer 

Se årets program

Hvad er dialogmøderne?

Dialogmøderne er regionale møder henvendt til vejledere fra højskoler, videregående uddannelser, Studievalg Danmark, ungdomsuddannelser m.fl. Med udgangspunkt i et bredt tema vil der blive lagt op til debat og erfaringsudveksling på tværs af vejledningsinstanser, for at styrke samarbejde og understøtte gode overgange for unge i det danske uddannelsessystem.

Ønsker du at tilmelde dig det tilsvarende møde i Aarhus? Læs mere her

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >