Indlæser
Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken
Dato og tid
Mandag d. 23. maj 2022 kl. 10:00 til tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 14:30
Tilmeldingsfrist
Lørdag d. 7. maj 2022 kl. 09:00
Sted
Egmont Højskole,
Villavej 25,
8300 Odder
Egmont Højskole
Villavej 25
8300 Odder
Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken
Arrangementsbeskrivelse
Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken
Uge 21: mandag den 23. maj kl 10, ankomst 9.30 - 24. maj kl 14.30
Egmont Højskole lægger rammer til for Køkkenkursus 2022, som er for køkkenansatte på højskolerne. Kurset veksler mellem videnoplæg, erfaringsudveksling og workshops. Kurset er tilrettelagt i samarbejde med kokkene fra Egmont Højskole, Løgumkloster Højskole og FFD.
På kurset vil vi komme omkring hvad der er muligt indenfor eksisterende lovgivning i forbindelse med egenproduktion, at sanke, madspild, kompost, samt praksiseksempler og inspiration på hvordan højskoler arbejder med det. Der er også oplæg og workshops om hvordan det vegetariske og veganske køkken kan gøres indbydende, samt oplæg og erfaringsudveksling om lokalt samarbejde om produkter. På kurset vil der endvidere være god tid til erfaringsudveksling og socialt samvær.
Program
23. maj
kl. 9.30: Ankomst
Kl 10.00 -10.15: Velkomst
10.15 - 12.00: Lovgivning om egenproduktion, sanke mm. Ved Helle Absalonsen, Comida, oplæg efterfulgt af spørgsmål.
12.00 -12.45: frokost
12.45 - 14.00: Fortælling om Egmont Højskole. v. Søren Møllgaard Kristensen, forstander, efterfulgt af rundvisning på højskolen.
14.30 – 17.30 Neurogastronomi. Oplæg og workshop v. Madkulturen Rasmus Bredahl
18.00 – 19.30: Middag
19.30 – 20.30: Nyt fra FFD, v. Ivan Jeppesen, FFD
20.30 – 21.30 Ølsmagning, ved An Odder Beer
21.30 – Samvær
24. maj
Morgenmad 7.40 – 8.15
8.30 - 13.00, inkl. frokost: Oplæg og workshop: Med udgangspunkt i det vegetariske og de råvarer der er på årstiden, tilbereder vi retter vi normalt ikke laver i Naturhavens udekøkken.
Naturhaven bruges i det daglige til undervisning af højskolens elever. Workshoppen indledes med en rundvisning og undervisning i hvordan haven bruges. Herefter tilbereder vi frokost over åbent bål v. Johannes Schønau, m.fl. Egmont Højskolen. Workshoppen krydres af fortælling og erfaringsudveklsing om lokalt samarbejde, lokale producenter, håndtering, kontakt, aftaler, bæredygtighed og økonomi.
13.00 - 14.00: Erfaringsudveksling og åben spørgetime
14.00 - 14.30: opsamling, næste kursus mm og tak for denne gang
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >