Hop til hovedindholdet

Højskolerne logo

Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken


Dato og tid

Mandag d. 23. maj 2022 kl. 10:00 til tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 14:30

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 7. maj 2022 kl. 09:00

Sted

Egmont Højskole, Villavej 25, 8300 Odder Egmont Højskole
Villavej 25
8300 Odder

Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken


Arrangementsbeskrivelse

Køkkenkursus: Det bæredygtige/ kreative køkken

Uge 21: mandag den 23. maj kl 10, ankomst 9.30 - 24. maj kl 14.30

Egmont Højskole lægger rammer til for Køkkenkursus 2022, som er for køkkenansatte på højskolerne. Kurset veksler mellem videnoplæg, erfaringsudveksling og workshops. Kurset er tilrettelagt i samarbejde med kokkene fra Egmont Højskole, Løgumkloster Højskole og FFD.

På kurset vil vi komme omkring hvad der er muligt indenfor eksisterende lovgivning i forbindelse med egenproduktion, at sanke, madspild, kompost, samt praksiseksempler og inspiration på hvordan højskoler arbejder med det. Der er også oplæg og workshops om hvordan det vegetariske og veganske køkken kan gøres indbydende, samt oplæg og erfaringsudveksling om lokalt samarbejde om produkter. På kurset vil der endvidere være god tid til erfaringsudveksling og socialt samvær.

Program

23. maj

kl. 9.30: Ankomst 

Kl 10.00 -10.15: Velkomst

10.15 - 12.00: Lovgivning om egenproduktion, sanke mm. Ved Helle Absalonsen, Comida, oplæg efterfulgt af spørgsmål.

12.00 -12.45: frokost 

12.45 - 14.00: Fortælling om Egmont Højskole. v. Søren Møllgaard Kristensen, forstander, efterfulgt af rundvisning på højskolen. 

14.30 – 17.30  Neurogastronomi. Oplæg og workshop v. Madkulturen Rasmus Bredahl

18.00 – 19.30: Middag

19.30 – 20.30: Nyt fra FFD, v. Ivan Jeppesen, FFD

20.30 – 21.30 Ølsmagning, ved An Odder Beer

21.30 – Samvær


24. maj

Morgenmad 7.40 – 8.15

8.30 - 13.00, inkl. frokost: Oplæg og workshop: Med udgangspunkt i det vegetariske og de råvarer der er på årstiden, tilbereder vi retter vi normalt ikke laver i Naturhavens udekøkken. 

Naturhaven bruges i det daglige til undervisning af højskolens elever. Workshoppen indledes med en rundvisning og undervisning i hvordan haven bruges. Herefter tilbereder vi frokost over åbent bål v. Johannes Schønau, m.fl. Egmont Højskolen. Workshoppen krydres af fortælling og erfaringsudveklsing om lokalt samarbejde, lokale producenter, håndtering, kontakt, aftaler, bæredygtighed og økonomi. 

13.00 - 14.00: Erfaringsudveksling og åben spørgetime

14.00 - 14.30: opsamling, næste kursus mm og tak for denne gang


 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >