Indlæser
Hvordan får vi en mangfoldig udenlandsk elevgruppe?
Dato og tid
Tirsdag d. 26. april 2022 kl. 13:00 til 15:00
Tilmeldingsfrist
Mandag d. 25. april 2022 kl. 17:00
Sted
Zoom Zoom
Hvordan får vi en mangfoldig udenlandsk elevgruppe?
Arrangementsbeskrivelse
FFD og Højskolernes Internationale Udvalg inviterer til netværksmøde:
Højskolernes Internationale Netværksmøde #1: Hvordan får vi en mangfoldig udenlandsk elevgruppe?
Tirsdag 26. april 2022 kl. 13-15, på ZoomPå mødet tuner vi ind på hvordan vi får fat i en mangfoldig udenlandsk elevgruppe. Samtidig forbereder vi os på Højskolernes Dag (7. maj), så I kan gå fra mødet med konkret inspiration til hvordan i bedst stykker en online rundvisning sammen for udenlandske elever.
Tilmeldingsfrist 25/4 inden kl. 17.00.
Program:
13.00 Højskolernes internationale arbejde: Status og potentialer.
Åbning ved Claus Staal, forstander på Silkeborg Højskole, formand for Internationalt Udvalg og medlem af FFD’s bestyrelse. Claus vil introducere foreningens internationale arbejde og blandt andet sætte nogle ord på: ideen om at lave en ’demokratifond’, den globale højskolebevægelse, muligheden for at understøtte internationalisering med FFD´s nylige Erasmus+ akkreditering, mm.
13.20 Hvordan får vi en mangfoldig udenlandsk elevgruppe?Ved Cristiane Fiorin-Fuglsang, højskolelærer og international koordinator på Ollerup Gymnastikhøjskole, samt medlem af højskolernes Internationale Udvalg, afsluttet orlovsprojekt i 2021 om danske elevers udbytte af at gå på højskole med udenlandske unge. Cristiane vil fortælle om hendes arbejde med at rekruttere udenlandske elever til Ollerup, som på hvert semester tæller en tredje- eller fjerdedel af eleverne og omfatter unge fra stort set alle kontinenter.
13.50 Refleksion og fælles erfaringsdeling i breakout-rooms
14.20 Højskolernes Dag og online rundvisning på engelsk.
Ifm. med Højskolernes Dag den 7. maj vil FFD stå for en indledende fortælling om hvad højskole er på engelsk, herefter vil det være muligt for de enkelte skoler at stå for en rundvisning og introduktion til jeres egen skole. Vi deler erfaringer fra sidste år, så I er klar til at tage imod potentielle elever til online tour.
14.45 Kommende netværksmøder.
Såfremt der er interesse for det, er vores intention at invitere til yderligere netværksmøder i den kommende tid, der kaster lys på forskellige elementer af arbejdet med at styrke internationaliseringen på de danske højskoler.
15.00 Mødet er slut.
Baggrund: Hvordan får vi en mangfoldig udenlandsk elevgruppe?
Højskolerne står i en spændende situation pt ift. arbejdet med det globale og udenlandske elever. I en tid præget af store forandringer ude i verden som mærkes og får betydning i Danmark, er det oplagt at styrke højskolernes internationale arbejde, herunder arbejdet med de udenlandske elever, så vi sikrer den repræsentation og mangfoldighed, som vi ved giver næring til vores skoler. En undersøgelse på forårssemestret sidste år, viste at højskolerne samlet set havde 556 udenlandske elever på deres elevhold, dette tal har ligget rimeligt stabilt de senere år.
Skolerne er optaget af forskellige spørgsmål: Hvordan kommer vi i gang med at arbejde med udenlandske elever? Hvordan får vi en mere mangfoldig udenlandsk elevgruppe? Hvordan sikrer vi, at det gode kulturmøde finder sted? Kan vi gøre endnu mere for at få unge mennesker på højskole, som kommer fra områder præget af konflikter og pressede demokratier?