Hop til hovedindholdet

Højskolerne logo

Køkkenkursus: God mad til alle - inspiration og praktik


Dato og tid

Tirsdag d. 14. november 2017 kl. 09:30 til onsdag d. 15. november 2017 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 27. oktober 2017 kl. 09:00

Sted

Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing Vestjyllands Højskole
Skraldhedevej 8
6950 Ringkøbing

Køkkenkursus: God mad til alle - inspiration og praktik


Arrangementsbeskrivelse

Dette kursus henvender sig til køkken-personalet på højskolerne. Kurset vil
indeholde en god blanding af praktik og teori. 

Onsdag formiddag vil Liv Harsløf og Hanne Olsen stille skarpt på dilemmaerne i arbejdet med specialkost i et højskolekøkken. Med humor og erfaringer fra hverdagen på en livsstilshøjskole, vil I få inspiration, viden og indsigt i nye måder at arbejde med ”specialkost” på.  Undervejs vil vi arbejde med erfaringsudveksling og overvejelser om egen praksis.

 

Program for køkkenkursus som pdf

Mulighed for ankomst mandag den 13. november om aftenen. Klokken 21.00 vil der blive serveret lidt natmad.  

Tirsdag den 14. november

9.30 Velkomst og kaffe

10.00 til 11.00 Hvordan gør vi i vores køkken, Økologi/sund mad smager bedst/arbejdsglæde/lokal mad/hvordan holder vi budgettet.

11.00-12.00 Workshop: Netværk, hvordan gør i, i jeres køkkener., Oplæg ved Kirsten Bjerge

12.00 Middag + pause

13.30 Praktisk madlavning i vores køkken, Vegetar, vegansk og specialkost, Ved: Inger Liin Knudsen og Henriette Liin Danielsen

18.00 Buffet og pause

19.30 – 20.30 Samtalecafe` Netværks og erfaringsudveksling mellem højskolerne. Ved: Kirsten Bjerge

Ost og rødvin

Onsdag den 15. november

7.45 morgenmad

8.45 – 9.30 morgensang, elevoplæg: Hvad er et godt højskolekøkken?.

9.30 - 12.00 Få` kål` på specialkost- nem og overskuelig praksis

  • Allergier og madtrends i køkkenerne?
  • Sund mad til alle >< Specialkost
  • Specialkost i praksis – overskueligt

12.00 – 13.00 Frokost

13.00 – 13.30 Spørgsmål til hele kursusforløbet.

13.30 - Forundringens have – besøg i urtehaven

14.30 kaffe, afrunding.


Undervisere:

Kirsten Bjerge, tidligere økologisk landmand, kostvejleder og køkkenleder. Har arbejdet på Vestjyllands Højskole i 18 år, har holdt en del kurser og foredrag og været med til at udgive 4 køgebøger på Vestjyllands Højskole forlag.

Inger Liin Knudsen, køkkenleder. Har arbejdet på Vestjyllands Højskole i 32 år og var for 21 år siden med til omlægning til økologi. Har holdt en del kurser og været med til at udgive 4 kogebøger på Vestjyllands Højskole forlag.

Henriette Liin Danielsen har været på Vestjyllands Højskole i 7 år og været med til at udgive 2 kogebøger på Vestjyllands Højskole forlag.

Liv Juncker Harsløf er ernæringsansvarlig på Ubberup Højskole og har 14 års erfaring i at arbejde med kostvejledning og mad- og sundhedspædagogik. Hun er foredragsholder og afholder kurser i, at skabe sunde vendepunkter. Hun har været med til at skrive kogebogen 3 udgivet af Ubberup Højskole og arbejde pt. på kogebogen 4 sammen med Hanne Olsen.

Hanne Olsen er køkkenleder på Ubberup Højskole og arbejdet her i 19 år. Hun var med fra 2000 hvor vi startede livstilshøjskolen. Hun har udgivet 3 kogebøger i samarbejde med Ernæringsteamet fra eget Ubberups eget forlag og er pt. i gang med nr. 4 kogebog. Derudover afholder hun kurser og holder oplæg.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >