Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Dialogmøde for vejledere - Sjælland


Dato og tid

Torsdag d. 23. marts 2023 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 2. marts 2023 kl. 10:00

Sted

Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169 K, Store Kannikestræde 19, 1. sal, 1169 København K Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169 K
Store Kannikestræde 19, 1. sal
1169 København K

Dialogmøde for vejledere - Sjælland


Arrangementsbeskrivelse

Dialogmøde for vejledere 2023

Dette års dialogmøder for vejledere vil kredse omkring temaet ”Tryghed og trivsel – i og med vejledningen?”

Mange unge oplever usikkerhed, tvivl og mistrivsel. I vejledningen på skoler og uddannelsesinstitutioner er der et stort potentiale for at skabe tryghed og ro hos den unge. For eksempel kan vejledningen bidrage til at gøre den unge tryg ved at være i tvivl, og hjælpe den unge til at træffe valg, selvom de kan være bange for at ”vælge forkert”.

Hvordan kan vejledningen støtte op trygheden hos den enkelte og omkring et fællesskab? Kan vejledningen bruge fællesskabet som udgangspunkt for at øge trygheden, f.eks. ved at arbejde med præstations- og perfekthedskultur? Og hvordan kan vejledningen ruste den unge til at møde verden med tro på sig selv?

Det er nogle af de spørgsmål, vi vil tage fat på ved dette års dialogmøder.

Program

På årets dialogmøde vil der således være fokus på tryghed, trivsel og tvivl. Både i den konkrete vejledning, men også vejledningens potentiale for at understøtte det større fællesskab. 

Et program findes nederst på siden.

Hvad er dialogmøderne?

Dialogmøderne er regionale møder henvendt til vejledere og vejledningsinteresserede  fra højskoler, videregående uddannelser, Studievalg Danmark, ungdomsuddannelser m.fl. Med udgangspunkt i et bredt tema vil der blive lagt op til debat og erfaringsudveksling på tværs af vejledningsinstanser, for at styrke samarbejde og understøtte gode overgange for unge i det danske uddannelsessystem.

Du kan også tilmelde dig det tilsvarende dialogmøde i Aarhus. Det finder du her.

Program: 

08:45-09:15: Ankomst m. kaffe og crossaint 

09:15-09:30: Velkomst og introduktion til dagen: v. Betina Egede Jensen, generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening i Danmark 

09:30-10:00: Morgensamling: Vejledning gennem den blå  Med udgangspunkt i udvalgte sange fra højskolesangbogen skal vi tale om potentialer ved fællessang, sangtekster og poesi i vejledningen. V. Jacob Tybjerg fra Uldum Højskole.

10:00-11:00: Om at tvivle og vakle. Frafaldsprocessen i lyset af vaklebegrebet, v. Kristina Mariager-Anderson, DPU. I aktionsforskningsprojektet ”At blive på sporet” har vi set nærmere på, hvorfor unge mellem 18 og 25 falder fra erhvervsuddannelser og VUC. Unge vakler ofte mellem ”at hænge i” eller ”tjekke ud” på en uddannelse, og sammen med lærere og vejledere på skolerne har vi udforsket, hvilke forhold der har betydning for de unges beslutning. I oplægget skitseres centrale resultater og potentielle nye perspektiver for vejledning og vejledere - herunder vaklebegrebet som metafor og pædagogisk metode. 

11:00-11:15: Kaffepause

11:15-12:15: Psykologisk tryghed i praksis Oplæg m. Anne Eggebrecht kaospilot og konsulent i Handlemod, om begrebet psykologisk tryghed, samt hendes perspektiver på hvordan man kan skabe mod og handlekraft hos den unge igennem vejledningen. Efterfølgende dialog og spørgsmål.

12:15-13:00: Frokost

13:00-14:00: Unge stemmer Taler og perspektiver fra elever på Uldum Højskole, og oplæg v. Jacob Tybjerg, lærer på Uldum Højskole. Jacob underviser i taleskrivning som en del af projektet RØST, og vil her fortælle om, hvordan taler kan bruges som vejledningsform, og eleverne vil holde taler med udgangspunkt i temaet om tryghed og trivsel. Efterfølgende dialog og mulighed for at stille de unge spørgsmål.

14:00-14:45: Spil i vejledningen Hvordan kan spil og escape rooms tænkes ind i vejledningen, og hvilke muligheder skaber dette? Oplæg, spilleeksempel, dialog og spørgsmål. V. Michael Dassa, pædagogisk konsulent i Københavns Kommune. 

14:45-15:45: Ungdom, trivsel og velfærdsstat. Oplæg om velfærdsstatens rolle i fht. unges trivsel og ontologiske tryghed v. cand.scient.soc og Ph.d Lars Bo Kaspersen,efterfulgt af dialog og spørgsmål.

16:00: Tak for i dag  

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

FFD/ Jakob Hvenegaard
Tlf: +45 40228725
jha@ffd.dk

Kontaktinformation til arrangør

FFD/ Jakob Hvenegaard
Tlf: +45 40228725
jha@ffd.dk