Hop til hovedindholdet

Folkehøjskolernes Forening i DK logo

Frirummets Debatpilotuddannelse 30. og 31. marts 2023


Dato og tid

Torsdag d. 30. marts 2023 kl. 09:00 til Fredag d. 31. marts 2023 kl. 16:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 19:00

Sted

Brogården, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart | Brogården
Abelonelundvej 40, Strib
5500 Middelfart |

Frirummets Debatpilotuddannelse 30. og 31. marts 2023


Arrangementsbeskrivelse

Frirummet åbner nu for tilmelding til vores næste og måske sidste debatpilotuddannelse. Debatpilotuddannelsen er for alle, der er interesserede i at lære at lede det særlige debatformat, som Frirumsdebatten er. 

Om Frirumsdebatten
Frirumsdebatten tager konflikten alvorligt og dens dilemmaer. Målet er ikke at finde en vinder og en taber eller, at vi skal blive enige. Målet er, at vi skal blive klogere. Derfor giver Frirumsdebatten plads til nuancer og tvivl, og tvinger debattørerne til at reflektere over egne og modpartens holdninger. 
Læs mere om Frirumsdebatten her 

Indhold
På uddannelsen går vi i dybden med de tre dele, som en Frirumsdebat består af: Fronter, Refleksioner og Initiativ. Du bliver undervist i konfliktanalyse, spørgeteknikker, debatstyring og kropssprog. Vi taler også om, hvilket udfordringer, du kan komme ud for som debatpilot, og hvordan de kan håndteres. Du får også indblik i baggrunden for debatformen, og får en dybere forståelse for, hvad en konflikt er, og hvordan konflikter kan håndteres og diskuteres på en konstruktiv måde.

Sideløbende vil du få hjælp til at idéudvikle din egen Frirumsdebat, som du efterfølgende selv kan arrangere og facilitere. 

Kvalifikationer
Du behøver ingen særlige forhåndskundskaber for at være debatpilot.

Det er dog vigtigt, at du er interesseret i at styrke den offentlige samtale, og at du er nysgerrig på at lære, hvordan man kan forbedre og styre en samtale mellem to mennesker, der er er uenige.

Det praktiske
Debatpilotuddannelsen foregår som et todages seminarophold. Du vil blive undervist af Frirummets projektleder og tidligere folketingsmedlem, Marlene Borst Hansen, og journalist og forfatter, Anders Stahlschmidt. Begge har været drivende kræfter i udviklingen af Frirumsdebatten.

Forløbet starter kl. 09:00 den første dag og slutter kl. 16:30 på andendagen.
Pris for deltagelse: 2700 kr. (inkl. moms). Deltagerbetalingen dækker forplejning, overnatning, materialer mv.

Frirummet har ind til videre uddannet lidt over 200 debatpiloter. Det betyder, at vi tilbyder et gennemarbejdet uddannelsesforløb og en velafprøvet pakke med undervisningsmaterialer. Som uddannet debatpilot bliver du en del af et stort netværk, du kan finde sparring i. 

 

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 3336 4040
kontor@ffd.dk

Kontaktinformation til arrangør

Folkehøjskolernes Forening i DK
Tlf: +45 3336 4040
kontor@ffd.dk