Indlæser
Køkkenkursus: Det bæredygtige køkken
Dato og tid
Tirsdag d. 8. oktober 2024 kl. 10:00 til onsdag d. 9. oktober 2024 kl. 14:30
Tilmeldingsfrist
Søndag d. 22. september 2024 kl. 09:00
Sted
Grundtvigs Højskole,
Frederiksværksgade 147,
3400 Hillerød
Grundtvigs Højskole
Frederiksværksgade 147
3400 Hillerød
Køkkenkursus: Det bæredygtige køkken
Arrangementsbeskrivelse
Køkkenkursus: Det bæredygtige køkken
Grundtvigs Højskole lægger rammer til for Køkkenkursus 2024, som er for køkkenansatte på højskolerne. Kurset veksler mellem videnoplæg, erfaringsudveksling og workshops.
Program
Tirsdag den 8. oktober
9.30 - 10.00: Ankomst
10.00 - 10.15: Velkomst v. Simon Lundby Møller, Grundtvigs Højskole pg Jakob Hvenegaard, FFD
10.15 - 12.00: Lynkursus i fødevarers klimaaftryk” inkl. introduktion til Den Store Klimadatabase og resultaterne i denne. Herunder klimaaftryk for et køkken på CO2, grundvand, luft, kemi etc. v. Michael Minter, Concito
12.00 - 13.00: Frokost og indkvartering
13.00 - 14.00: Fortælling om Grundtvigs Højskole og rundvisning
14.30 - 15.30: Menuer uden kød. Æstetik og anretning. Eksempler med succesretter til elever. v. Anna Simona Kleinsøe, Løgumkloster Højskole
15.30 - 17.30: Lokale varer og egenproduktion
- 15.30 - 16.30 Ressourcer (økonomi og hænder) i forbindelse med egenproduktion og anvende lokale varer v. Helge Bülow, Gerlev Idrætshøjskole:
- 16.30 - 17.30: Forlænge årstiden og egenprodiktion af varer, herunder fermentering, dehydrering og syltning
19.30 - 20.00: Fakta og myter om den grønne omstilling, Quiz
20.00 - : Smagning ved mikrobryggeriet Det våde får, efterfulgt af socialt samvær
7.45 - 8.15: Morgenmad
8.30 - 9.30: Sammensætte vegetariske og veganske retter: Grønne proteiner og ernæringsfagligt indeholde alle aminosyrer v. Malene Lerche, Hotel & Restaurentskolen.
9.30 - 12.00: Workshop: Lave små vegetariske retter.
I workshoppen arbejder vi med sammensætning af et måltid ud fra farveteorier lånt fra billedkunstens verden blandet med principper fra gastronomiens verden omkring konsistenser, mundfølelser og grundsmage.
Hvordan kan man bevidst arbejde med opbygning af måltidet så det bliver tilfredsstillende for hele sanseapparatet?
Vi bliver hjulpet godt på vej af sæsonens farverige grøntsager og nogle simple hjælpemidler - lige til at tage med hjem til inspiration i hverdagens højskolekøkken. v. Anna Østergaard, kok og højskolelærer
12.00 - 13.00: Frokost, hvor der også smages på egne retter fra formiddagens workshop
13.00 - 14.00: nyt fra FFD v. Generalsekretær Betina Egede Jensen
14.00 - 15.00. Fremtidens køkken:
Hvilke produkter er på vej og hvordan ser fødevareproduktionen ud i fremtiden og hvor kommer fødevarerne fra. Hvad spiser vi om 10 år. Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut
15.00 - 15.30: Opsamling og evaluering af kurset
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >
Kontaktinformation til arrangør
Jakob Hvenegaard/ FFD
Tlf: +45 4022 8725
jha@ffd.dk
Kontaktinformation til arrangør
Jakob Hvenegaard/ FFD
Tlf: +45 4022 8725
jha@ffd.dk